Sokken breien op 2 naalden

21.02.2021
Auteur: Alexia

Dat betekent dat ik ze als baby ook heb aangehad! Volgens mij staat er een fout in het patroon. Steken Door drie delen dus het middelste gedeelte 10 steken breien voor de neus.

Niets van deze website mag gekopieerd worden ten behoeve van gebruik op het web of voor andere zakelijke doeleinden. Brei ze daarom een maatje groter. Doe dit om de andere naald, tot je weer het beginaantal steken hebt hier Het maatje is voor een pasgeboren baby of iets groter. Vroeger breide men altijd zelfgemaakte sokjes en ook jurkjes en truitjes en vestjes.

Dan is het altijd goed.

Nu echte Noorse sokken gebreid voor de kleinkinderen. Maar heb helaas niet de patronen meer. Wil je ook sokken breien op de ouderwetse manier. Hoe groter het nummer van je naald of wol, hoe groter het eindresultaat. Als je teenstuk diep genoeg is controleren brei je steeds weer 1 steek meer tot je alle steken weer hebt meegebreid, sokken breien op 2 naalden.

Meer links. Alleen zou ik graag willen weten hoe ik het patroon kan vergroten?

Hier het patroon

Zo ga je te werk: 1. Hele goede beschrijving! Sokken met een ingebreid patroon vallen altijd wat kleiner. Landleven puzzel Tuinfeest Ter gelegenheid van de ste jaargang van Landleven heeft Marius van Dokkum een schilderij gemaakt, Landleven Tuinfeest.

Kiki verft de wol namelijk zelf in de prachtigste kleuren met behulp van natuurlijke materialen, vaak ook uit eigen tuin. De ene had ik echter op een dunnere pen gebreid dan de andere, dus ik kon ze niet weggeven. Nadat je het middenstuk van de sokjes af hebt staat er: Brei nu een volledige naald rechts, een volledige naald averechts, een volledige naald rechts , een volledige naald averechts, naald rechts en tenslotte volledige naald averechts 6 naalden in totaal.

  • Leuk, dit zijn precies de baby sokjes die mijn moeder breide!!! En de vriendin v mijn dochter haar kindje is nu 3 maanden en wil graag nieuwe.
  • Dit patroon nu weer tegen te komen was een leuke verrassing!!! Aan het eind van de sok de resterende steken over 2 naalden verdelen, met de goede kanten tegen elkaar leggen en de steken van beide naalden samenbreien en tegelijkertijd afhechten.

Hallo, ik heb dus aan beide zijden een gaatje als je links gaat breien bij he hakje heb het al 3x uitgehaald. Groot sokken breien op 2 naalden, werd erg gewaardeerd en leuk en makkelijk om te maken. Alleen de eerste 2 en de laatste 2 steken breit u ook recht op de averechte kant, zodat er een ribbeltje ontstaat aan de zijkanten van de hiel.

Je begint met de boord en breit richting de teen. En ik hoop het breien nog lang vol te houden. Het helpt ook als je de steken goed strak breit. Alleen de boord heb ik 1r. Dit herhalen tot je 10 steken aan iedere kant over houdt?

Alvast bedankt. Vroeger hebben wij ook sokjes op de lagere school gebreid en dat was volgens het zelfde idee maar dan gerstekorrel een averechts en een rechts en andersom de volgende toer en dan herhalen. En ik hoop het breien nog lang vol te houden. Logisch, want het is een klein projectje en leuk om te geven aan een aanstaande moeder!

Het sluit niet aan elkaar zoals op het voorbeeld Ditzelfde doe je ook op de bovenvoet. Hoi hoi, het valt altijd in de smaak en de kleur kun je naar ieders wens aanpassen. Groot succes, In wezen heel simpel. Inmiddels heb ik al aardig wat sokjes gebreid voor mijn kinderen en kleinkinderen en voor ouders van school die bevallen sokken breien op 2 naalden van hun kindje broertje of zusje van schoolgaande kleuterswerd erg gewaardeerd en leuk en makkelijk om kauwgom uit spijkerbroek maken.

En nu heb ik ze gemaakt voor onze kleinkinderen. Bedankt voor het delen van het patroon. Ik heb hiervoor scheepjes wol gebruikt voor naald 3 maar eigenlijk is iedere wol voor naald 3 goed te gebruiken. Notje Gast. Bedankt voor de beschrijving.

  • Hoi naamgenoot, de 14 toeren kloppen.
  • Lijkt op hoe ik het van mijn moeder heb geleerd maar die begon bij de boord.
  • Korevaar-Strik All Rights Reserved.
  • Nieuws: Kijk bij onze breipatronen voor een leuk patroontje en ga gelijk aan de slag!

Klopt de 14 toeren 28 pennen aan t begin wel. Ter gelegenheid van de ste sokken breien op 2 naalden van Landleven heeft Marius van Dokkum een schilderij gemaakt, Landleven Tuinfeest. Home Inspiratie Creatief November Sokken breien zoals oma, sokken breien op 2 naalden.

Deze Jolanda is een beginnende breister, want de linkerkant van het stokje heeft na het minderen scrabble woorden yu toeren dan de rechterkant omdat je aan die kant naar de eerste mindering toe moet breien en de laatste mindering eindigt ook aan die kant vervolgens de pen uitbreien.

Volgens mij klopt het patroon nietmaar heb al bijna 1 af in een middag!. De 'zus' van Breikraam. Je kunt ook nog voor kiezen om een rondbreinaald te gebruiken dan kunnen de steken er ook niet afvallen en kun  toch in de rondte breien.

Dit heb je nodig om de sokken te breien:

Hahaha, kun je je voorstellen wat n gekke voet mijn sokje heeft?? Ik kan daarom geen aantallen steken opgeven. Neem dan een maatje kleiner.

Trek de draad door iedere steek heen en uw sok is klaar. Dan nog een aantal keer alle steken breien voor je de steken ging afkanten.

Heb je de activerings-mail niet ontvangen? Nog meer breien!

 Ontdek ook...