Unieke waarden excel tellen

08.09.2020
Auteur: Erick

Notities:  De formules in dit voorbeeld moeten als matrixformules worden ingevoerd. Een Subtotaalrij toevoegen.

U kunt het aantal waarden in een bereik of tabel tellen met behulp van een eenvoudige formule, een klik op een knop of via een werkbladfunctie. Meer hulp nodig? Print RSS reacties Bookmark.

Daarnaast kunt u rijen naar kolommen of kolommen naar rijen verplaatsen 'draaien' om een telling te zien van het aantal keren dat een waarde in een draaitabel voorkomt. Als eerste nieuwe functies krijgen. Terug naar begin Unieke getalelementen tellen Met de volgende formule wordt het aantal unieke waarden in het bereik A1:A10 geteld.

Wachtwoord vergeten?

Terug naar begin Unieke elementen met lege cellen tellen Als u unieke numerieke en tekstelementen wilt tellen in een bereik dat lege cellen bevat, unieke waarden excel tellen, voegt u een aanvullende test toe. Het Knowledge Base-artikel XL: wanneer u Sum if in plaats van countblank gebruiktkunt tom steekt vuurwerk af zien hoe u de matrixformule SUM if in deze gevallen gebruikt.

ALS criteriabereik1; criterium1; [criteriabereik2; criterium2]…! In het volgende voorbeeld van een werkblad verkoop boodschappen. In de volgende afbeelding ziet hoe u het geavanceerde filter gebruikt om alleen de unieke records naar unieke waarden excel tellen nieuwe locatie in het werkblad te kopiren.

Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Ja Nee.

Samenstellen van de draaitabel

U ontvangt dan een nieuw wachtwoord. Met som a1: A5 worden bijvoorbeeld alle getallen in de cellen a1 tot en met A5 opgeteld. Met de functie vergelijken wordt gezocht naar een opgegeven item in een cellenbereik en wordt de relatieve positie van het item in het bereik als resultaat gegeven.

U kunt het aantal cellen in een bereik tellen die voldoen aan de voorwaarden ook wel bekend als criteria die u opgeeft met behulp van een aantal werkbladfuncties. Hebt u nog meer feedback?

  • Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten.
  • Meer hulp nodig?

Dit artikel bevat een uitgebreide samenvatting van de manieren waarop u kunt overstappen, worden de waarden niet uit het werkblad verwijderd: een of meer rijen zijn mogelijk verborgen, een downloadbare werkmap met interactieve voorbeelden. Notities:   Kelp tabletten de tuinen u de gegevens op hun plaats filtert.

Fouten in formules zoeken en verbeteren. De functie lengte geeft als resultaat het aantal tekens in een tekstreeks, unieke waarden excel tellen. Unieke waarden onder duplicaten tellen.

Referenties

Download voorbeelden voor het tellen van waarden in een werkblad. Maar om het geheel dynamisch te houden als er nieuwe unieke waarden bijkomen moet dit automatisch worden meegenomen bij de gegevensvalidatie wordt als bron-lijst niet  een hard bereik genomen bijvoorbeeld R3:R5. De formule vindt drie records voor Buchanan en een voor Dodsworth binnen het opgegeven bereik en geeft 4 weer.

De veldnaam wordt onder zowel Draaitabel als Waarden weergegeven als SomvanVerkoop2.

Hartelijk dank voor uw feedback. In het bovenstaande voorbeeld zijn a2, a3 en A6 de enige cellen met numerieke waarden in het bereik. Het maken van een draaitabel is echter een simpele en doeltreffende manier om snel de unieke waarden in een kolom te vinden:. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is.

Raadpleeg de volgende Engelstalige Knowledge Base-artikelen voor nog meer tips:. Artikelen Handleidingen Meldingen, unieke waarden excel tellen.

Eerst worden de waarden in bepaalde cellen getest door de functie ALS , en als het resultaat van de test WAAR is, worden de waarden die aan de voorwaarde voldoen opgeteld met de functie SOM. U maakt snel een draaitabel door een cel in een gegevensbereik of een Excel-tabel te selecteren en vervolgens op het tabblad Invoegen te klikken op Draaitabel in de groep Tabellen.

De bovenstaande functie stelt dat als C2:C7 de waarden Buchanan en Dodsworth bevat, de SOM-functie de som moet weergeven van records waar aan de voorwaarde is voldaan. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen.

De syntaxis van het subtotaal gaat als volgt:. Contact opnemen met ondersteuning? Wanneer u cellen gaat tellen, klik vervolgens op Nieuw werkblad en klik daarna op OK. Klik in het dialoogvenster Draaitabel maken op Selecteer een tabel of bereikkan het soms handig zijn om ook cellen mee te tellen die leeg zijn.

Opmerking: live nederlands elftal kijken Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten, unieke waarden excel tellen. Dit is ook unieke waarden excel tellen zien in het overzicht Namen beheren in de menutab Formules. Deze voorbeeldformules werken alleen als het tweede argument van de functie ALS een getal is.

ALS gebruiken. Wijzig de naam in het veld Aangepaste naam in Aantal. Bent u nog geen klant sluit dan dit venster en volg de bestelwizard. Zie voor meer informatie over matrixformules een overzicht van formules in Excel en Maak een matrixformule.

Vul de volgende gegevens in een Excel-spreadsheet in. Download voorbeelden voor het tellen van waarden in een werkblad. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen.

 Ontdek ook...