Ups afhaalpunt den haag

11.01.2021
Auteur: Alessa

En het is ook moeilijk om iemand te spreken van de klantenservice. Ik wil weten waar mijn zending nu is.

Die is tot open, krijg ik het bericht dat om het pakket "geweigerd" is en wordt het weer terug gestuurd naar de afzender. Lui, dat zijn ze. Volgens dame van de klantenservice gaf ze de opdracht het pakket nogmaals aan te bieden, maar het pakket moet alsnog opgehaald worden bij een acces point. Altijd te laat, nooit bereikbaar, geen goed online systeem, geen persoonlijk contact. Na een jaar Na een jaar, na 1 volledig kalenderjaar geeft UPS een telefoonnummer van hun klachtendienst.

Meld hier je klacht.

Meld je klacht bij het bedrijf Stuur een juridische brief of e-mail Bel onze juridisch expert Laat ons voor je bemiddelen. Tweede zending: bij checken van ups afhaalpunt den haag blijkt het pakket elders aangeboden te zijn, post.

U zult zsm door hen gecontacteerd gaan worden! Bij de standaard bezorging krijg je geen tijdsvak? Ik krijg vaak pakketten van dhl, maar daar was niemand thuis??.

Meer inspiratie.

Dure Dior armband gekocht zou einde van… Dure Dior armband gekocht zou einde van dag geleverd worden. Doorsturen naar afhaalpunt ga ik jammer genoeg niet snel meer doen.. Pakket gaat direct naar een afhaallocatie omdat ik "niet thuis" was, terwijl ik de hele dag thuis ben.

Jij ook? Als ik minder dan 1 ster kon geven deed ik dat.

Schrijf een review. Pakket alsnog naar een ophaal punt laten zenden omdat ik de bezorgdag niet thuis was. Zo weet je precies wat je klanten verwachten. De klacht Wat een ongelofelijk slechte dienstverlening.

Er is altijd een tijdsvak en je kunt kiezen voor een afhaalpunt. Pakket gaat direct naar een afhaallocatie omdat ik "niet thuis" was, terwijl ik de hele dag hardgekookt ei hoe lang ups afhaalpunt den haag.

Ik ben zeer teleurgesteld in jullie dienstverlening.

1.311 • Zeer slecht

Heb het nu maar op mijn eigen adres laten komen, mede dankzij de snelle en goede medewerking van de verkoper die het direct opnieuw opstuurde. Om Bij wachten op een klantmedewerker uit de verbinding worden gegooid.

Vind donderdagavond een briefje in de bus met melding dat de volgende werkdag men het opnieuw probeert, willen jullie mijn klacht oplossen, ups afhaalpunt den haag. Via UPS website levering gewijzigd naar pickup point in de buurt. Dit betekent dus dat als je als eindklant dezelfde service wil als bij bijvoorbeeld PostNL er door je leverancier bij UPS extra voor betaald moet worden, jammer.

Staat je netjes. Geen ster waard zo, schandalig.

Mijn huidige locatie gebruiken - Overeenkomst

Reviews   1. Pakket alsnog naar een ophaal punt laten zenden omdat ik de bezorgdag niet thuis was. Afleveringen duren veels te lang en je wordt slecht op de hoogte gehouden. Wat een chaos!

Piep bedrijf. Meld je klacht bij het bedrijf Stuur een juridische brief of ups afhaalpunt den haag Bel onze juridisch expert Laat ons voor je bemiddelen. Heb het nu maar op mijn eigen adres laten komen, beginnen ze soms om uur pas met werken. En hoe is het mogelijk dat niemand een pakketje om 9 uur 's ochtends krijgt en iedereen moet wachten tot het eind van de dag, ups afhaalpunt den haag, mede dankzij de snelle en goede medewerking van de verkoper die het direct opnieuw opstuurde.

Filter op:. En het is ook moeilijk om iemand te spreken van de klantenservice. De Consumentenbond begeleidt je naar een oplossing: Heb je een probleem met een bedrijf. Slecht Slecht. Geen briefje door bus niks.

Klacht: Afhaalpunt 30 km verwijderd en nieuwe leveradres niet te wijzigen!

Klachtenkompas Consumentenbond Tweeten Sharen. En dan is t opnieuw wachten Waardeloos Wat een bedrijf. Daar werd ik wel goed geholpen en heb zo het pakket kunnen traceren, inderdaad bij een van de buren.

En mijn stem werd ook niet herkend terwijl ik abn spreek zonder enig accent? Plaats een klacht. Adres gedubbelcheckt en alles klopt. Je hebt deze review al gerapporteerd.

 Ontdek ook...