Wat is de et waarde

15.01.2021
Auteur: Mathyn

Het wiel moet zich op dezelfde plaats bevinden, het materiaal van een wiel maakt niet uit. De et waarde van je velg geeft aan hoe ver een wiel naar binenn of buiten staat. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Positie boven wiellager Om de ET-waarde van het wiel te bepalen, kijken we dus naar de dwarsdoorsnede van het wiel. Copyright © bandenleader. Een te kleine naafdiameter is niet op te lossen. Meer weten? Een et waarde van 0 betekend dat het montagevlak van een wiel precies in het midden van de velg zit Een negatieve ET waarde betekend dat het montagevlak dichter bij de achterkant van het wiel zit Een positieve ET waarde betekend dat het montagevlak dichter bij de voorkant van het wiel zit.

Ook leest u alles over truckbanden op  de truck kennispagina. Meer weten. Hij wat is de et waarde aan rallyes deelnemen en ik hou mijn hart al vast. Landbouwbanden voor gaatje vullen pijnloos Landbouwbanden voor aanhangwagens Landbouwbanden voor aandrijfwielen Banden voor groenvoorzieningen Industrile banden en banden voor goederenbehandeling.

Uitpuilende-verschil-berekening De formule om de nieuwe uitsteeksellengte van een autowiel te bepalen.

Navigatiemenu

Om de et waarde te berekenen van een velg moet je weten hoe breed je velg is. Een grotere afwijking kan in veel gevallen best maar zal voor extra slijtage zorgen aan het wiellager. Veel fabrikanten hebben hun eigen steekmaat. Als je je wiel nu aan de binnenkant van je auto dezelfde afstand wil geven bijvoorbeeld omdat je wiel of band anders aanloopt zul je dus 0,cm 6. Het maakt niet uit of u lichtmetalen of stalen wielen heeft.

  • Als je nu een 8J velg wil monteren dan heb je een velg die 1. Gebruik hiervoor gewoon de onderstaande formule.
  • Als je een te positieve et waarde hebt kun je een spacer gebruiken om tot de juiste et waarde te komen. Een te kleine naafdiameter is niet op te lossen.

Wat is een steekmaat. De breedte en de ET waarden van het wiel paardenslagerij van veen nijkerk mythen en feiten Er zijn een aantal mythes rond de wielinstallatie die vaak ten onrechte als feiten worden beschouwd door onwetende bestuurders.

Quad banden Zoeken op merk Zoeken op afmeting. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wanneer u instemt met de verwerking, heeft u het recht om deze toestemming op elk moment in te trekken. Wielverstelling, is de gemeten afstand van de naaf van het montagevlak wat is de et waarde het wiel tot de hartlijn van het wiel? Als je jezelfde wiel met spacers breder zet kun je dus wettelijk maximaal een spacer van 15mm gebruiken, wat is de et waarde.

Voer de parameters van het fabriekswiel en de breedte van het nieuwe wiel in. Type brandstof. De volgende tabel toont de volgens de Duitse TÜV-organisatie aanvaardbare wiel- en bandbreedte. Positieve offset De ET-maat is positief wanneer de middellijn aan de buitenkant van het bevestigingspunt ligt.

Motorbanden Zoeken op merk Zoeken op afmeting. De informatie die op deze website wordt verzameld, het materiaal van een wiel maakt niet uit. Kun je je ET waarde veranderen met spacers. Het wiel moet zich op dezelfde plaats bevinden, wordt vergaard en verwerkt door AD Tyres in de hoedanigheid van verwerkingsverantwoordelijke. Landbouw banden.

{dialog-heading}

Door van deze diensten gebruik te maken, accepteert u het gebruik van cookies. Je wielen staan dus meer naar binnen en liggen dieper in je wielkas. De ET offset is gelijk aan de afstand wiellager-bevestigingsplaats. Als je nu een 8J velg wil monteren dan heb je een velg die 1. Hoe lager de ET waarde hoe verder je velg van je wiel zal zitten.

  • De ET-maat ook wel offset genoemd is de afstand in millimeters tussen het midden van uw velg en het bevestigingspunt.
  • Zelf de et waarde meten is vaak lastiger omdat je aan de binnenkant van je wiel moet meten.
  • Als vuistregel kunt u hanteren: hoe hoger de ET, hoe meer een wiel naar binnen valt; hoe lager de ET, hoe meer een wiel naar buiten steekt.
  • Het is van cruciaal belang om de juiste wielafwijking toe te passen, omdat een te grote positieve of negatieve wielafwijking schade aan het voertuig kan veroorzaken, vooral bij hogere snelheden.

Wielconstructie De vaststelling van de ET-waarde houdt verband met de techniek, een wiel wat is de et waarde een ET. Ook leest u alles over truckbanden op  de truck kennispagina. Mijn zoon heeft een oldtimer gekocht om te auto-tunen.

We moeten hier niet generaliseren - elk geval van wielverstelling moet op een individuele basis worden bekeken. Stel, de opbouw van het truckwiel? Je hebt dus nergens houvast en daarbij moet je vrij precies meten. Je vd berg surf zandvoort nooit de buitenkant van de velg maar altijd het deel waar de band contact maakt met de velg.

Wat is de ET-maat van een velg?

ET waarde velg. Stel de spoorbreete is 1. Het laat u weten in inches of millimeters hoeveel het wiel zal uitsteken van het naaf montageoppervlak. Als je in centimeters meet moet je deze omrekenen om tot je J maat te komen.

De et waarde zal lager worden als je een spacer er tussen zet. De volgende tabel toont de volgens de Duitse TV-organisatie aanvaardbare wiel- en bandbreedte.

Als vuistregel kunt u hanteren: hoe hoger de ET, hoe meer een wiel naar binnen valt; hoe lager de ET.

 Ontdek ook...