Hoe los ik een rubik s kubus op

28.10.2020
Auteur: Elâ

We lossen de kubus laag voor laag op. Het blauwe gedeelte is aan je rechter kant. Handige links ».

Ri, Di, R, D. Zorg dat de bek van de vis altijd naar links onder wijst. Ook nu zijn er weer drie verschillende mogelijkheden:.

We gaan nu alle midden tussenstukjes goed zetten. Als je nog geen koplampen of opgeloste kant had, dan doe je deze reeks slagen nogmaals totdat de hoeken goed staan. Als het je is gelukt om de middelste lagen goed te plaatsen volg je de rest van de stappen in het filmpje.

Het kan het lezen van de uitleg wat makkelijker maken. Het eerste wereldrecord ooit kwam uit en stond toen op 22,95 seconden. Aan welke zijdes van de kubus je ook draait, R.

Na elk algoritme moet je weer opnieuw je kubus goed houden. Ri, het middelste blokje blijft altijd staan.

Nu moet je de bovenkant van de kubus draaien om een andere fout gedraaide corner in de rechteronderhoek van de bovenkant te krijgen. Nu ga je aan de slag met het maken van een wit kruis. Het maakt niet uit welke kant op.
  • Edges van de laatste laag 6.
  • Draai de verkeerde gele corners een voor een op de gemarkeerde positie door met de bovenste laag te draaien. Ga dan naar de stap die je nodig hebt.

Oplossen van de eerste laag

Je hebt dan alles teruggedraaid als het goed is en het hoekje zit op de juiste plek. Om dit op te lossen moeten we een algoritme toepassen die de voor-bovenkant en links-bovenkant edges van plek verwisselt. Eerst brengen we ze naar de juiste hoek en dan draaien we ze juist.

Rechts 2 keer met de klok mee, boven tegen de klok in, rechts tegen de klok in, boven tegen de klok in, rechts met de klok mee, boven met de klok mee, rechts tegen de klok in en voor tegen de klok in. Nu ga je aan de slag met het maken van een wit kruis. De volgende stap moet er voor zorgen dat de bovenste laag helemaal klaar is.

Voor blauw doe je hetzelfde maar dan met het witte tussenstuk met de blauwe zijkant! We gaan nu de laatste middenstukjes goed plaatsen. Als je nog geen kruis hebt zijn er drie mogelijkheden:. Hoera, je wil de Rubiks Kubus leren oplossen. We draaien de kubus zodat het gele middenstuk aan de bovenkant is.

Algoritmes gebruiken

Er is een snellere manier om van de "L"-vorm in één keer naar een kruis te gaan: F U R U' R' F' , dit betekent wel een extra algoritme als je van plan bent deze te leren. Als je een wit kruis hebt, kan het zijn dat er nog geen enkel centraal vlak juist is, of er zijn er 2 juist. Zorg er voor dat de achterste en linker edge geel zijn, net zoals in het plaatje.

Zo kan je, gemakkelijker een overstap maken naar het leren van nog meer algoritmes, dan maakt het niet meer uit welke laag je boven hebt. We beginnen met het maken van een geel kruis. Als je rood blauw als hoek kleur hebt dan is 1 zijvlak wit en 1 de kleur van een middenstuk. Van deze vorm hoe los ik een rubik s kubus op we naar een 3 op een rij en van daar naar de vis vorm of het kruis.

Bijvoorbeeld U. Als je beter wordt in het oplossen van de kubus ga je de gele laag altijd open haard op tv ziggo de bovenkant houden En als je heel goed gaat worden.

Reader Interactions

Als je geen geel vlak kan vinden, dan herhaal je de stappen totdat je een enkel geel vlak aan de zijkant krijgt. Pas nadat het kruis staat zet je de witte hoeksteentjes in het vlak.

Natuurlijk kan je die tijd ook goed verdelen over meerdere dagen. De kans dat je het wereldrecord gaat verbreken is klein, maar de kans dat je de kubus op kunt lossen is wel groot.

De volgende reeks slagen is erg lang. Als je geen opgelost vlak hebt en alle tussenstukken staan op de verkeerde plek dan moet je deze reeks slagen 2 keer uitvoeren. F, hoe los ik een rubik s kubus op. Elke kleur moet precies 9 maal worden toegevoegd Elke rand moet een keer worden toegevoegd Een rand moet worden omgedraaid Elke hoek moet een keer worden toegevoegd Een hoek moet worden verdraaid Twee hoeken of randen moeten worden verwisseld rotaties Ongeldig door elkaar gegooid Kon de oplossing niet vinden Beginorintatie aanpassen Ongebruikelijk kleurenschema Klik hier voor de laag-voor-laag-oplossing Gelieve de door elkaar gegooide kubus in te stellen voordat je op de knop Oplossen drukt Sluit het scherm en controleer je kubus.

Het getal hoort altijd bij de letter er voor. Deze draai je naar het blauwe middenstuk. In totaal zijn er 6 stappen. De tussenstukken goed zetten Shortcuts 1 korte krullende bob kapsels Van de L naar het kruis of de vis Shortcuts 2 - Tussenstukken oplossen gele laag - H perm Shortcuts 3 - Tussenstukken oplossen gele laag - Z perm.

Voordat je begint

Geval 3 een voorbeeld van geval 3, het maakt niet uit waar de twee gele vlakjes in het bovenvlak zitten. Alleen de gele corners moeten nog goed geplaatst worden. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Ik heb voor deze manier gekozen omdat het een combinatie van makkelijke manieren is.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel Wikidata-item. Op naar stap 1. Deze algoritme verwisselt de twee stukjes die donker zijn gemarkeerd, en veranderd de orintatie. Random Clean Empty.

 Ontdek ook...