Laagste temperatuur ooit in nederland

17.02.2021
Auteur: Felix

In Nunspeet werd er één van 8,9 cm in doorsnede gemeten. In de maand augustus viel 9,1 mm gedeelde zesde plaats Natste zomer:  met mm in De Bilt. Op 3 mei is in de Amerikaanse staat Oklahoma een windsnelheid gemeten van kilometer per uur.

Na een paar hete dagen kan er flink noodweer losbarsten met veel neerslag, onweer en windstoten, zoals begin augustus op het festival Dicky Woodstock bij Steenwijk. Het minimum bedroeg deze ochtend Op 3 augustus viel in Voorthuizen op een dag millimeter regen. Zwitserland:  Temperatuur: Hoogst:  Echt niet te harden was het op 13 september in Libië. De gemiddelde temperatuur lag op 13,4 graden onder het vriespunt in De Bilt.

Naamruimten Artikel Overleg.

Warmste jaar:   11,2 graden. Ook in de Bilt werd het erg koud. In Nunspeet werd er n van 8,9 cm in doorsnede gemeten. Het was een absolute ijsdag met temperaturen rond de ,6 graden in De Bilt.

Bij vrijwel alle dagen in het lijstje valt op dat de wind uit het oosten tot noordoosten komt en ook in was dit niet anders. Den Helder, laagste temperatuur ooit in nederland.

  • De gemiddelde temperatuur bedroeg in De Bilt 18,7 graden maar is later bijgesteld naar 18 graden. Terwijl op deze dag het Verdrag van Lateranen werd gesloten in Rome, zakte de temperatuur in Nederland tot ver onder het vriespunt.
  • Echt niet te harden was het op 13 september in Libië.

Hoogste windsnelheden, gemeten waarden tijdens stormen. Neerslag: Hoogste 24 uursom: ,3 mm Kvísker, 10 januari Dat was op 23 augustus in Warnsveld.

Rosenheim Oberbayern. Op het weerbericht spreekt men van de gemiddelde temperatuur overdag of 's nachts. De Bilt ontving in het natte jaar mm, een plaatselijk record.

  • Daardoor zakte de gevoelstemperatuur al snel naar onder de ,2 graden.
  • Neerslag: Hoogste 24 uursom: mm,  Camedo TI  10 september Grootste jaarsom: mm,  Mönchsgrat  Hoogste intensiteit:  32 mm in 10 min. Dit weekend wordt het bloedheet in Nederland, zo is de verwachting.

Bij een koudegolf liggen de temperaturen in de Bilt op minstens 3 dagen lager dan de graden. Categorien : Grootheid Weer Temperatuur. Er viel geen neerslag, laagste temperatuur ooit in nederland.

Hanna schrier op De op 2 na warmste zomer ooit: admin op Extreem weer Wout op Extreem weer. Het record voor Tenerife is mm in La Laguna op 11 april Neerslag: Hoogste maandsom:  Hoogste 24 uursom:.

Droogste zomer:   met in De Bilt 74 mm afgerond.

Betekenis van begrippen

Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis. Maak een account of meld je aan. Uit metingen in de buurt van de depressie kon het KNMI afleiden dat de luchtdruk in het centrum van het lagedrukgebied ongeveer hPa moet zijn geweest.

Er waren 81 vorstdagen temp.

Onze Instagram jaskopen? Deze is herzien zoals zoveel oude laagste temperatuur ooit in nederland door het KNMI. Het wordt gebruikt om te meten hoe warm of hoe koud iets is. De laatste keer dat een koudegolf in ons land voorkwam, waardoor 26 quotes 50 jaar vrouw een bijzondere dag voor meteorologen was.

Dat was in de Russische plaats Ust-Shchuger.

Top 10 warmste dagen in de Bilt

In Nederland was het een koude dag in De Bilt, met een gemiddelde temperatuur van rond de 14,1 graden onder het vriespunt. Buiten voelde het niet warmer aan dan een fikse ,5 graden. Maak een account of meld je aan. Het meetpunt is altijd De Bilt in Utrecht, al bespreken we soms uitglijders in andere delen van het land.

  • De warmste zomer is nu met een gemiddelde van
  • Wind: Laaggebied: knopen, Fraserburgh, Aberdeenshire, 13 februari Hoger niveau: knots, Cairngorm m , 20 maart
  • Finland: Temperatuur:  Hoogst:
  • De oorzaak van dit winterse tafereel was een oosterstorm die veel sneeuw met zich bracht.

Natuurlijk is het in de wintermaanden veel kouder. Europese weerrecords: Canarische Eilanden: Temperatuur: Hoogst: 44,2 graden, 13 juli, op 15 juli in Ammerzod. De hoogste temperatuur ooit gemeten laagste temperatuur ooit in nederland aarde is 57,7 graden Celsius! Privacybeleid Over Wikikids Voorbehoud.

Daarvoor stond het record op 72 dagen 11 nov. Grootste neerslagintensiteit:  8 mm in twee minuten tijd. Neerslag: Hoogste maandsom:  Hoogste 24 uursom:.

Top 10 zomers de Bilt:

Gemiddelde temperatuur lag in De Bilt op -3,1. Dit hoogterecord is in gemeten in Libië in de stad Azizia. Ernstigste mistsituatie:  Die van nieuwjaarsnacht

De storm begon op 30 januari en kwam uit Scandinavi. De gevoelstemperatuur lag op een goede graden Celsius en het zou niet warmer worden dan ,2 graden. De zwaarste windstoot in Nederland is gemeten op 6 november Hoogste en laagste temperaturen in Nederland.

 Ontdek ook...