Cake met zelfrijzend bakmeel en olie

21.02.2021
Auteur: Ferdy

Je kunt het bijna niet gemist hebben, afgelopen vrijdag werd ik 30 jaar! Het is goed als het bijna wit is.

De cake was lekker maar wat aan de droge kant. Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m. Ik heb altijd de verhouding geleerd op school maar dit werkt ook prima ;.

Oke, dan ga ik het eerst met jam proberen. Jolanda says:.

Simone says:. Benieuwd wat het effect is geweest van deze lagen met kleur op elkaar in cakebeslag. Vul hieronder je gegevens in om jezelf te registreren. Wat leuk dat je het toch weer hebt geprobeerd, cake met zelfrijzend bakmeel en olie.

De ingredienten zoals vemeld zijn goed voor ongeveer 20 stuks Johnny cakes. Komt hier altijd goed uit de oven.

Kopieer Ingrediënten.
  • Vandaag met vanille gemaakt, en eerder al met wat appel en rozijnen erin. Ik heb er al een aantal gemaakt en ze zijn heerlijk!
  • Welke baktijd zou je me dan aanraden? Deze cake is niet gebakken met cholesterol verhogende boter of margarine maar met olijfolie.

Misschien vind je dit ook leuk

Maar ook met roomboter kun je een heerlijke cake maken. Dan heeft je oven waarschijnlijk te hoog gestaan. Vandaag is hij nog steeds lekker maar zeer compact en droog, hoe voorkom ik dit de volgende keer.

Ik eet geen eieren maar wil jou recept uitproberen. Ik heb hem iets langer in de oven laten staan 10 min en heb er plakjes appel ingestoken en een snufje kaneel toegevoegd: groot succes bij de koffie! Demi says:.

  • Daarna de boter smelten in een steelpannetje en dan snel op het beslag gieten. Marielle Wellicht is de temperatuur van je oven anders.
  • Hi Laura! De chocoladesmaak

Zo veer varianten ook zo lekker mmmmm. Dit is glutenvrij, melkvr. Gerard Er moet wel een snufje zout bij? En inderdaad je moet er wat voor over hebben. Elly Ik maakte de fijne cake altijd met een doosje.

Wil je graag een recept met ons delen of er eentje opslaan?

Voor de basis, goed voor max gr extra vullling, 3 eieren, ml melk, ml smaakloze olie, gr bloem, gr gemalen kaas Parmezaan of Cheddar is lekker , 1 tl bakpoeder, zout, peper. Als je een beetje haast hebt of een nog luchtigere cake wilt kan je zelfrijzend bakmeel gebruiken of 6 gram bakpoeder toevoegen aan gram bloem. Noa says:.

Daar zal je dochter denk ik heel blij mee zijn geweest. Misschien zal ik het proberen te maken, cake met zelfrijzend bakmeel en olie.

Kun je me zeggen wat een hete luchtoven is, waar kan ik die aan herkennen. Hoort het dat als die in de oven zit dat die dan helemaal glad is. Daarin is het lastiger om een cake te bakken omdat inderdaad de buitenkant goed is en het midden niet.

Ingrediënten

Ik wil jouw recept is uitproberen en cake maken voor mijn tante die suikerziekte heeft, dus suiker zou ik moeten vervangen door ofwel vruchten suiker of candarel. Voor de basis, goed voor max gr extra vullling, 3 eieren, ml melk, ml smaakloze olie, gr bloem, gr gemalen kaas Parmezaan of Cheddar is lekker , 1 tl bakpoeder, zout, peper.

De cake staat in de oven, ik heb precies gedaan wat erin staat, alsook de reacties gelezen. Alleen bij mij was hij al in 30 min klaar.

Ik deed de grams ingredinten met gr. Hanne says:. Hiervoor zou ik 4 eetlepels cacaopoeder toevoegen en ook g. Alvast bedankt. Hai Laura, maar heb dit ooit gemaakt, maar dan de suiker vervangen door kokosbloesemsuiker. Heb er nog een aantal in stukjes gehakte stroopwafels doorheen gedaan,en oehhhhh dat was me toch lekker… Voor herhaling vatbaar. Hoeveel is 3 dl hoe zit het met de baktijd en temperatuur.

Bedoeling was dat het een echte jungle taart zou worden. Mildred says:. Zo ja hoeveel? Ik had zelf het idee dat de fijne cake met melk wordt gemaakt en daardoor minder grof is?

Sinds wordt er in de USA pindakaas peanutbutter verkocht en is dit boterhambeleg niet meer uit de Amerikaanse keuken weg te denken. Jammer dat hier geen foto kan plaatsen want alleen van buitenaf al ziet hij er heel leuk uit!!? Hai Laura.

 Ontdek ook...