Recept spareribs big green egg

13.01.2021
Auteur: Miryam

Leg de spareribs erop en bestrijk de ribben met de barbecuesaus. Leg de racks terug op de Big Green Egg om nog circa een uur verder te garen zodat de smaken van de saus goed in kunnen trekken en de saus karameliseert. Het meest gangbaar bij de Nederlandse slager zijn de spareribs die gesneden zijn van de lende.

Controleer of je alle verplichte velden in hebt gevuld. We gaan Heerlijke spareribs bereiden op de BGE! Steek de houtskool in de Big Green Egg met drie aanmaakblokjes aan en laat de deksel ongeveer 12 minuten open staan. Ze hebben nu een mooie goudbruine kleur. Maak de Big Green Egg aan. We gaan de klassieke methode gebruiken waarmee het vlees van het bot valt.

Bestrooi de spareribs met peper en zout. Het kan, afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de ribs net zo goed 1,5 uur. Controleer of je alle verplichte velden in hebt gevuld. Dus mocht u het vlees van tevoren invriezen. Ontvang tweewekelijks een update in je inbox.

Haal de ribs van de Big Green Egg.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Schenk er een kwart van de appelsap over en leg er een tweede sparerib op. Neem de spareribs, en eventueel de gepofte zoete aardappels, uit de EGG en bestrijk de ribs eventueel nog een keer met de barbecuesaus. In dit recept hebben we ervoor gekozen om ze niet te marineren of in te wrijven met een rub, maar tijdens het garen te bestrijken met een zelfgemaakte barbecuesaus.

Dit veld is verplicht Ja, ik wil recepten voor mijn EGG, het laatste nieuws en praktische tips ontvangen. Plaats een druip bak op de plate setter en plaats het rooster daaroverheen. Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang direct een e-book met 11 EGG recepten.

Week intussen een paar handjes hout snippers in een bakje met water.

  • Afhankelijk van de dikte van de strengen zijn de spareribs na ongeveer 2 ½ uur gaar. Doe dit uitpakken voorzichtig, aangezien er flink wat stoom uit kan komen.
  • Gerelateerde accessoires. Tijdens dit laatste uurtje smeer je de ribben weer regelmatig in met de Kentucky whiskey saus.

Haal de ribs van formil ultra plus color test Big Green Egg. Breng op matig vuur aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. En daarna, nog n uur zonder folie zodat het vlees door kan garen en de saus kan intrekken, recept spareribs big green egg, maar tijdens het recept spareribs big green egg te bestrijken met een zelfgemaakte barbecuesaus?

In dit geval kies ik ervoor om ze niet te marineren of in te wrijven met een rub, daarna ingepakt in aluminiumfolie met wat appelsap twee uur verder garen.

Je rookt eerst de ribs gedurende drie uur in de Big Green Egg.

Kies je land/taal

Dit doe je door een mes tussen het bot en het vlies te zetten. Leer hoe je smaak en malsheid krijgt. Wrik het vlies los en trek het er met de hand af.

Laat drie uur roken op C. Voeg eventueel wat rooksnippers toe, maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd, voor extra smaak. Je moet even geduld hebben. Benodigheden Conveggtor Conveggtor basket Druippan Spareribsrek.

Wat vinden anderen?

Leg eventueel gewassen zoete aardappels aan de rand van het rooster om deze te poffen en erbij te serveren. Leg de spareribs erop en bestrijk de ribben met de barbecuesaus. Leer hoe je smaak en malsheid krijgt. Haal de ribs van de Big Green Egg. In deze aflevering van serie Bon Chef!

Gerelateerde accessoires. Zoals met de methode op de Big Green Erg waarbij je de spareribs in drie fases gedurende zes uur bereid zie de video verderop. Dit doe je door een mes tussen het bot en het vlies te zetten. Haal de ribs van de Big Green Egg. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of recept spareribs big green egg klikt op 'Akkoord' hieronder, stemt u hierbij in.

Er zijn veel verschillende manieren om spareribs op de Big Green Egg te bereiden. Je gebruikt ze onder andere voor in de snert!

Hier vreet iedereen zijn vingers bij op!

Na de burger en de kip zijn spareribs misschien wel het allerpopulairste BBQ-gerecht. Buikspareribs worden gesneden van het lagere deel van de ribben, tegen de buik. Leg de racks terug op de Big Green Egg om nog circa een uur verder te garen zodat de smaken van de saus goed in kunnen trekken en de saus karameliseert.

Ook handig: een lekbak en een rek om de spareribs in te leggen. Plaats een druip bak op de plate setter en plaats het rooster daaroverheen. Het vlees kan nu verder garen zonder dat de racks verkleuren.

 Ontdek ook...