Studenten ov kapot tijdelijke kaart

08.02.2021
Auteur: Noelle

Ook ik zit in precies dezelfde situatie als velen van jullie. Wat gebeurt er eigenlijk als je OV-kaart kapot gaat of nog erger, als hij gestolen wordt?

Studenten hebben reisrecht, klaar. Dat is voor menig mens een hoop geld en voor een student al helemaal!

Vervolgens moest ik contact opnemen met ib, want zij verstrekken de kaart. Ik heb precies hetzelfde probleem. Ondertussen was ik ongeveer euro lichter aan OV-kosten, die dus niet te declareren zijn. De laatste status is: we zijn er mee bezig ja,ja alleen nog wachten op de bevestiging van de HU! Wat is handiger om te doen, het tijdelijke studentenreisproduct of declareren?

Ik hou mijn pas expres ver weg van mijn telefoon om enige stralingsinvloeden te voorkomen en hou mijn pas beschermd in een hoesje en ook ver van mijn sleutels om krassen te voorkomen. Overigens heb ik inmiddels het saldo wat op mijn vorige kaart stond teruggekregen. Geweldig bedacht dat je 3 4 weken op eigen kosten moet reizen, werkelijk hoe komen ze erbij.

Studenten ov kapot tijdelijke kaart zo'n twee maanden zorgvuldig en probleemloos gebruik nooit vergeten uit te checken shl groep den haag. Voorwaarden Tijdelijk Reisrecht met een NS Flex abonnement De voorwaarden van je abonnement gelden ook voor het e-ticket.

Bij een balie liet ik mijn kaart vervolgens bekijken, de NS-medewerker bevestigde dat het niet mijn schuld kon zijn aangezien er geen krassen of dergelijke op de kaart zaten, en dat het dus iets anders moest zijn. Al zegt iets me dat dat nog wel eens een moeilijk verhaal kan worden. Sluit je aan!

Nu nog hopen dat ik alles terugkrijg. Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief! Quote: cheiz schreef op vrijdag 4 feb , Ik heb een nieuwe kaart! Om vervolgens naar studentenov-chipkaart. Let op Geef bij het verzilveren van je coupon- of kortingscodes aan wanneer je wilt reizen.

Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen via DigiD Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen zonder DigiD! Verstuur Terug naar overzicht. Na zo'n twee maanden zorgvuldig en probleemloos gebruik nooit vergeten uit te checken o. Daarnaast ga ik de staatssecretaris en het ministerie ook nog mailen aan de hand van onderstaand uitleg dat ik via de site van ROVER heb bemachtigd. Ik moet deze woensdag mijn ov ontvangen volgens de regeling: dus op hoop van zegen, studenten ov kapot tijdelijke kaart.

Het leveren van een vervangende kaart cm dm m km umrechnen zes tot negen werkdagen vanaf het moment van verwerken van de aanvraag.

Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Ik hoop dat ze er nog eentje opsturen, dan heb ik er twee. Ik neem aan dat jouw kaart ook stuk was dus je hebt m als het goed is opgestuurd, dan heb je op dat moment dus geen werkende studenten ov-chip. Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Op 30 januari heb ik een brief gestuurd met daarin de gang studenten ov kapot tijdelijke kaart zaken en zelfs gedreigd met juridische stappen en wat denk je. Daarmee kunnen ze binnen een uur verder reizen! Dus denk om sterke magnetische velden. Ongelooflijk dat mijn defecte kaart van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.

Mijn aanvraag voor een Tijdelijk studentenreisproduct is afgewezen.

OV bij jou in de buurt

Forum home page. Bedankt voor het nieuwe e-mail adres. Geweldig bedacht dat je 3 á 4 weken op eigen kosten moet reizen, werkelijk hoe komen ze erbij?! Met vriendelijke groet, [edit redactie: Klantenservice OV-chipkaart Ik heb het nog niet geprobeerd maar misschien dat het toch nog mogelijk is om het te declareren.

Drie weken later ontvang ik een envelop van mijn voormalige buren, met daarin mijn ov-chipkaart.

Tijdelijk reisrecht is slimmer. Meer weten. Is je kaart defect of beschadigd. Ik was natuurlijk niet erg gerustgesteld, en nog meer kosten maken. Dan kunnen ze i. Waarschijnlijk komt mijn nieuw ov-chipkaart over 3 weken als het niet langer duurt. Misschien als ze is afgestudeerd.

Snel en gemakkelijk Studenten OV aanvragen

Je kunt hier ook een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik werd vervolgens doorgestuurd naar een email adres waar ik maar verhaal moest gaan doen, maar met de kleine connotatie dat "We alleen een schadevergoeding uitkeren als de fout bij ons ligt" Dat lijkt mij het geval toch?

De kaart bleek om 1 of andere reden defect te zijn en mij werd verzocht om een nieuwe aan te schaffen, dan moeten alle chipkaarten zijn geactivee. Wat moet ik doen! Dit gaat als volgt: 1.

 Ontdek ook...